SÅ FÖRVARAR DU FRUKT
OCH GRÖNSAKER

Förvara frukt och grönt på rätt sätt så håller de längre och du undviker matsvinn

KYLSKÅP

Broccoli, Morötter, Blomkål, Skivade grönsaker, Sallad, Mjuk frukt, Färska kryddörter och Sparrris

TIPS 1:
Ställ in kylskåpet på 4 grader

TIPS 2:
Förvara grönsaker separat från frukt

TIPS 3:
Använd glasburkar, tupperware eller plastpåsar för att förhindra uttorkning

TIPS 4:
Tvätta bär och druvor innan de ska ätas

KÖKSBÄNK OCH KYLSKÅP

Äpple, Aubergine, Avokado, Citrus, Gurka, Paprika och Tomater

TIPS 1:
Låt mogna på köksbänken

TIPS 2:
Förvara sedan i kylskåpet

TIPS 3:
Separera mogen och omogen frukt

KÖKSBÄNK

Bananer, Vitlök, Mango, Pumpa och Kryddörter

TIPS 1:
Plocka bananerna från klasen och håll separat

TIPS 2:
Förvara färska örter (som basilika) i kylen. Eller skär av stjälkarna och ställ i ett glas vatten

SKAFFERI

Lök och Potatis

TIPS 1:
Förvara på en sval, mörk plats som ett skåp eller skafferi

TIPS 2:
Håll isär potatis och lök för att förhindra groddar

TIPS 3:
Lägg ett äpple vid potatisen för att 
förhindra groddar

Behöver du en påminnelse?
Ladda ner PDF-filen och sätt den på kylskåpet.

Betala med

Sociala medier

2023 © Marley Spoon B.V. Alla rättigheter förbehållna.