Vi har receptet på en grönare värld

– en viktig ingrediens: CO₂-neutralitet

När du lagar mat med Marley Spoon får du exakt den mängd ingredienser du behöver för varje måltid – varken mer eller mindre – levererat direkt till dörren. Vi vill nämligen att all vår mat hamnar i hungriga magar och inte i soporna. Men för att uppnå detta måste vi också tänka större. Därför har vi tagit fram ett recept på en grönare värld där huvudingrediensen är CO₂-neutralitet!

GRÖN VERKSAMHET

Uppskattningsvis är utsläppen av växthusgaser en tredjedel lägre för matkasseleverantörer än för en genomsnittlig livsmedelsbutik.* När du beställer en matkasse istället för hemleverans från mataffären bidrar du därmed till renare luft. Hur? Eftersom matsvinnet minskar tack vare vår korta leveranskedja och noggrant uppmätta portioner, minskar även dina CO₂-utsläpp. Det första steget mot CO₂-neutralitet var för oss att identifiera källan till våra utsläpp, för först då kunde vi komma på hur vi skulle minska dem. I dag är Marley Spoon ett CO₂-neutralt företag – vi kompenserar för alla våra direkta utsläpp, inklusive utsläpp som orsakas av vår paketering.

GRÖNA PROJEKT

Vad är klimatkompensationsprojekt?

 

Klimatkompensationsprojekt är aktiviteter som vi företag kan engagera oss i för att motverka våra CO₂-utsläpp. I vår verksamhet arbetar vi med godkända klimatkompensationspartners i projekt som passar vårt hållbarhetsuppdrag och som uppfyller internationella standarder. De projekt vi har valt att stödja tacklar CO₂-utsläpp på olika sätt: genom återplantering av skog för att minska CO₂ i atmosfären och genom att bidra till ett mer klimatvänligt sätt att laga mat på.

EN GRÖNARE VÄRLD

Med våra klimatkompensationsprojekt har vi hittills bidragit till att skapa 18 576 hektar skogsmark genom att återplantera skog och därmed etablerat en viktig livsmiljö för hotade djurarter i Uruguay. Vi har också stöttat installationen av 52 vindkraftverk i de indiska delstaterna Tamil Nadu och Karnataka för att påskynda energiomställningen mot en fossilfri framtid. Eftersom vår stora passion är att förenkla matlagningen för människor runt om i världen, har vi hjälpt till att distribuera 7 450 gröna och effektiva kolkaminer till familjer i Zambia för att undvika matlagning över öppen eld. Genom att laga mat med Marley Spoon gör du inte bara ditt liv enklare, du bidrar också till en grönare värld.

Vill du veta mer om vår ClimatePartner och koldioxidutjämningsprojekt?

Betala med

Sociala medier

2023 © Marley Spoon B.V. Alla rättigheter förbehållna.